Woensdag 4/11/18 september 2024
Plopsa Theater Plopsaland De Panne

Praktische informatie

Hieronder vind je een overzicht van alle praktische informatie over het Kustschlagerfestival.
Vind je toch niet wat je zoekt? Contacteer ons via het contactformulier.
Wil je tickets bestellen? Dat kan via onze ticketing pagina.

Covid-19

We hebben alle informatie over de Covid-19 maatregelen gebundeld in 1 artikel op onze website.

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen:

Festivalgangers van het Kustschlagerfestival dienen te beschikken over een  “Covid Safe Ticket”. Dit impliceert dat er verder in het theater geen maatregelen zoals social distance, mondmasker en dergelijke nodig zijn. Enkel om Plopsaland binnen te komen en in het park rond te wandelen is het mondmasker nog verplicht.  

 

Wij raden aan het covid safe ticket op papier bij te hebben voor een snelle verwerking. 

 

Het Covid Safe Ticket kan u digitaal bekomen of  gratis per post toegestuurd krijgen. U moet rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. U belt hiervoor: 078 78 78 50 (9 tot 19 uur op weekdagen). 

Het Covid Safe Ticket gebruikt dezelfde QR-code als het Europees coronacertificaat.

–      Het Covid Safe Ticket kan u gratis per post toegestuurd krijgen. U moet rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. U belt hiervoor: 078 78 78 50 (9 tot 19 uur op weekdagen). 

–      Het Covid Safe Ticket is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heeft u uw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld Itsme).

Om bezoekers op een veilige manier te laten genieten van het park, werden een aantal regels opgesteld. Het dragen van een mondmasker dat de mond en neus bedekt, is verplicht in het volledige park voor bezoekers vanaf 12 jaar (Behalve met een officieel doktersattest voor een vrijstelling dat opgevraagd kan worden in het park. Wie om medische redenen vrijgesteld is van het dragen van een mondmasker, dient wel een faceshield te dragen). Tijdens een rit in een attractie is het dragen van een mondmasker verplicht voor bezoekers vanaf 6 jaar. We vragen ook om steeds 1,5 meter afstand te bewaren ten opzichte van andere bezoekers en medewerkers en regelmatig je handen te wassen en ontsmetten.

Bij afgelasting van het evenement zal de ticketprijs, exclusief de service- en administratiekost, worden teruggestort aan de persoon  die de bestelling heeft gedaan.

Het ministerieel besluit van 14 september 2020, waarvan de maatregelen zijn verlengd door het ministerieel besluit van 12 mei 2021, schort de verplichte terugbetaling van tickets op tot 1 oktober 2021 en staat de afgifte van een tegoedbon toe die gelijk is aan het betaalde bedrag.

Het kustschlagerfestival wordt niet afgelast maar is verplaatst van 2020 naar 2021.

Tickets

Op onze ticketingpagina kun je tickets bestellen. Je kan tickets kopen via het online formulier voor zowel het evenement als voor het menu.

Dat kan zolang het evenement niet uitverkocht is. Voor tickets aan de kassa op de dag zelf betaal je 30 euro.

Wil je zeker zijn van je ticket? Bestel ze dan snel online!

Op onze ticketingpagina kunt u eenvoudig tickets bestellen voor groepen. Via het online formulier kunt u het aantal personen opgeven en het aantal personen die aanschuiven voor het menu. Geef zeker ook door hoeveel rolstoelgebruikers mee zullen zijn.

Met uw ticket voor het Kustschlagerfestival heeft u toegang tot het park van Plopsaland en alle attracties vanaf 10u.

Groepen vanaf 20 personen die zich vooraf bekend maken zullen gegroepeerde plaatsen krijgen. Voor individuele bezoekers zijn vooraf geen genummerde tickets te bekomen. Wie eerst in het meeting point aanwezig is, heeft de meeste keuze. Enkel voor groepen van meer dan 20 personen zijn er gegarandeerde gegroepeerde plaatsen die worden aangeduid. Op die manier kan iedereen van een groep gegarandeerd samen zitten.

Meer info over tickets: klik hier.

Neen. Het Kustschlagerfestival wordt georganiseerd door Neptunus-Pro en behoort niet tot de shows van Plopsaland.

Gewone tickets voor Plopsaland De Panne zijn niet geldig voor het Kustschlagerfestival in het Proximus Theater. Plopsaland De Panne is wel open voor alle bezoekers met gewone tickets.

U dient een apart Kustschlagerfestivalticket te kopen indien u de optredens wenst bij te wonen.

Meer info over tickets: klik hier.

Neen. Het Kustschlagerfestival wordt georganiseerd door Neptunus-Pro en behoort niet tot de shows van Plopsaland.

Gewone tickets voor Plopsaland De Panne zijn niet geldig voor het Kustschlagerfestival in het Proximus Theater. Plopsaland De Panne is wel open voor alle bezoekers met gewone tickets.

U dient een apart Kustschlagerfestivalticket te kopen indien u de optredens wenst bij te wonen.

Meer info over tickets: klik hier.

Locatie

Met het openbaar vervoer

 • Het treinstation van De Panne ligt op slechts 300 meter van Plopsaland
 • De Kusttram heeft een halte aan de inkom van het park: “halte Plopsaland”.

Met de wagen

Het Kustschlagerfestival gaat door in het park Plopsaland De Panne. In uw GPS kunt u het volgend adres invoeren: De Pannelaan 68, 8660 Adinkerke.

Vanuit Brussel

 • E40 richting Oostende
 • Verkeersknooppunt Jabbeke: links houden richting Veurne-Nieuwpoort
 • Afrit 1: ‘Adinkerke-De Panne’
 • Rechts afslaan en aan de rotonde de brug over de Duinkerkevaart nemen.
 • De spooroverweg oversteken tot aan de volgende rotonde,
 • Links ligt de bezoekersparking van Plopsaland De Panne

Vanuit Antwerpen

 • E17 Antwerpen-Gent
 • Verkeersknooppunt Zwijnaarde: E40 richting Oostende
 • Verkeersknooppunt Jabbeke: links houden richting Veurne-Nieuwpoort
 • Afrit 1: ‘Adinkerke-De Panne’
 • Rechts afslaan en aan de rotonde de brug over de Duinkerkevaart nemen.
 • De spooroverweg oversteken tot aan de volgende rotonde,
 • Links ligt de bezoekersparking van Plopsaland De Panne

Er is een ruime parking voorzien waar 2100 personenwagens kunnen worden geparkeerd. Voor mindervalide bezoekers wordt een aantal speciale plaatsen voorzien, vlak bij de ingang van het park. Er is een speciale gratis busparking, met afzonderlijke inrit. De parking is voor bezoekers van het Kustschlagerfestival gratis.

Voor fietsen en bromfietsen is er aan de ingang van het park een gratis stalling voorzien.

Ja! Plopsaland is vlot toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn voor hen speciale voorzieningen. Om het comfort te kunnen verzekeren van iedereen vragen we groepen bij boeking of en hoeveel rolstoelgebruikers deel uitmaken van hun groep. Ook voor individuele bezoekers van het Kustschlagerfestival worden een aantal plaatsen voorzien voor rolstoelgebruikers. Het is aan te raden om uw komst 7 dagen vooraf te melden via contact@Kustschlagerfestival.be . Dan bent u alvast zeker.

Wellicht niet. Iedere bezoeker ontvangt aan de ingang een gratis plattegrond. Met dit ‘Plan&Info’ verliest geen enkele bezoeker het noorden… Daarnaast vind je in het park op verschillende plaatsen grote informatieborden.

In en rond De Panne is vanalles te doen en met het openbaar vervoer en de kusttram is alles makkelijk bereikbaar.

De Panne staat vooral bekend om haar onmetelijke duinreservaten, haar brede strand en de immer gezellige drukte. Bovendien is De Panne de bakermat van de zeilwagensport.

Combineer de rust van onze talrijke natuurgebieden met de uitgebreide gastronomische mogelijkheden in het gezellige centrum, waar u ook buiten het hoogseizoen de vakantiesfeer kan komen opsnuiven.

Op de website van Toerisme De Panne vind je alle info.

Algemeen

Verloren voorwerpen worden verzameld aan het onthaal, aan de ingang van het park. Ben je iets verloren, vul dan een meldingsfiche in. Gevonden voorwerpen komen zo bij de rechtmatige eigenaar terug.

Neen, dieren zijn niet toegelaten in Plopsaland De Panne, en kunnen dus niet mee naar het Kustschlagerfestival.

Er wordt enkel een uitzondering op deze regel gemaakt voor geleidenhonden

Ja, dat kan. Ter gelegenheid van het Kustschlagerfestival werd een speciaal festivalmenu opgemaakt. Deze formule voorziet in soep, een hoofdgerecht en dessert inclusief water en frisdranken tegen een zeer democratische prijs. Wie van de menu wil genieten dient deze vooraf te bestellen.

Details over het menu vindt u op de website.

Ja, dat kan. In Plopsaland is er een overdekte picknickzone voorzien aan het Centraal Station. Daar zijn er eveneens gratis lockers voor groepen beschikbaar. Het onthaal helpt je hier graag bij verder.

Picknicken in open lucht kan eveneens op de picknickbanken naast het Klein Theater.

Ja. Nabij het ‘Centraal Station’ zijn een aantal gratis lockers voor groepen beschikbaar. Het onthaal helpt je hier graag bij verder. Houd er rekening mee dat deze lockers zich niet in de onmiddellijke nabijheid van het groot theater bevinden, de plaats van de optredens.

Heb je nog een andere vraag voor ons?

Stuur ons een bericht of vind al onze contactgegevens op onze contactpagina.

Tickets

Voorverkoop t.e.m 31/05: 22,00
Voorverkoop vanaf 01/06: €25,00
Kassaprijs: €30,00
 (indien nog beschikbaar)

Inclusief toegang tot Plopsaland De Panne vanaf 10:00 uur en gratis parking.

Menu: €19,99
Keuze uit: tomatensoep met balletjes, koninginnehapje of Vlaamse stoverij met frietjes (keuze ter plaatse door te geven) en koffie. Dranken tijdens de maaltijd: frisdranken en water.

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies.  Bekijk ons privacybeleid